Újranyílik az Eötvös-kiállítás

2020.06.24.
Újranyílik az Eötvös-kiállítás
Az online Múzeumok Éjszakája alkalmából a kiállítás kapcsán izgalmas kvízjátékra invitál az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár. 

A pontosság bűvöletében címmel 2019 végén kiállítás nyílt Eötvös Loránd, a 19. század egyik legizgalmasabb személyiségének életéről és munkásságáról. A kiállítás Eötvös családi örökségén, életútján és fizikai kísérleti eszközein keresztül enged bepillantást egy tudós tanár életébe, tudományos eredményeibe és gondolkodásmódjába, valamint az ezek mögött megbújó mindennapokba.

A kiállítást a járványhelyzet megszüntével július 7-én újra megnyitják, és a tervek szerint 2021. május 22-ig lesz látogatható.

A Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozat részeként az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár számos egyéb program mellett kvízjátékot hirdetett a kiállítás honlapján. Noha Eötvös Loránd fizikus volt, fényképein nemcsak műszereket és kísérleteket láthatunk: megörökítette kirándulásait, otthonát, az akár 4000 méteres hegycsúcsokat is megmászó lányait, nyaralásain látott mediterrán vidékeket, valamint Budapest mára eltűnt utcácskáit ugyanúgy, mint frissen átadott körútjait. A kvíz kitöltése során időutazáson vehetünk részt, bejárhatjuk a századforduló izgalmas világát.

Az Eötvös Loránd nyomában kvíz június 27-én éjfélig itt érhető el.

A helyes kitöltők nyereménysorsoláson vesznek részt június 29-én, melynek során 2 darab Eötvös-ajándékcsomag talál majd gazdára. A nyerteseket a kvízben megadott e-mail címen értesítik, nevüket az eotvoskiallitas.elte.hu honlapon teszik közzé.

Facebook