Iskoláknak

Iskoláknak

Iskoláknak

Az osztály egyik része unalmasnak tartja a fizikát? A másik fele betéve tudja a föld forgási sebességét és a gravitációs állandó mértékét? Van, akit inkább a történelem érdekel? Itt mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelő ismereteket!

A kiállítás bepillantást enged a századforduló átalakuló világába, Eötvös Loránd izgalmas életébe és a fizikusokat foglalkoztató kérdések bonyolultnak tűnő, de mégis érthető válaszaiba. Kipróbálható 19. századi fizikai eszközök és 21. századi digitális eszközök segítségével a diákok interaktívan juthatnak hozzá az információkhoz.

A kiállításban bemutatott fizikai kísérletek igényelnek némi előzetes tudást, így megtekintését 7. osztályos kortól ajánljuk.

Jelentkezés

A kiállítás regisztrációval látogatható: konyvtar.elte.hu/eotvos100

A kiállítótér befogadóképessége limitált, egyszerre maximum 12 fő (+ 2 kísérőtanár) tudja használni az eszközöket. Kérjük, amennyiben nagyobb létszámú csoporttal szeretnék meglátogatni a kiállítást, egyéni időpont egyeztetéséhez vegyék fel a kapcsolatot kollégáinkkal!

További könyvtári programok egyeztetésére is van lehetőség, így a csoport egyik fele sem fog unatkozni látogatásuk ideje alatt.

Kapcsolat

kiallitas@lib.elte.hu


Jegyárak

A kiállítás megtekintése diákcsoportoknak: 400 Ft/fő
Alternatív programokon a részvétel: 400 Ft/fő
Kísérőtanárok részére ingyenes a belépés.

Az ELTE gyakorlóiskolái számára ingyenes a programokon való részvétel és a kiállítás látogatása.


Programajánló

Könyvtárvezetés muzeális dokumentumok bemutatásával
Könyvtártúráinkon vendégeink az ELTE Egyetemi Könyvtár történetének legérdekesebb időszakairól hallhatnak, bejárhatják az egykori főigazgatói lakás termeit és betekinthetnek a Műemlékraktár titkos szobájába.

„Műhelymunka a könyvtári kulisszák mögött” – Restaurálás
Restaurátorunk vezetésével feltárulnak a papíröntés és a könyvfűzés technikájának rejtelmei. Megismerkedhetnek a restaurátori munka szempontjából legnagyobb kihívást jelentő könyvvel, a könyvfertőtlenítés folyamatával és a régi könyvkötészeti eljárásokkal.

Könyvbemutató
Könyvbemutatónk keretében könyvtárunk különleges kiadványaiba nyerhet betekintést, mely során feltárulnak régi nyomtatványaink lapokba zárt titkai.